Avtomatsko kreiranje bannerjev

V duhu mojega kreativnega razmišljanja, ki ponavadi najbolj pride do izraza v času nespečnosti tam nekje ob treh zjutraj, sem prišel na briljantno idejo, ki bi Večerovemu blogu le še utrdila prvo mesto na lestvici brezplačnih blog sistemov v Sloveniji (in morda tudi na svetu). Stvari se reče avtomatsko kreiranje bannerjev in deluje tako, da skripta avtomatsko generira flash/html bannerje v CGP-ju Večerovega bloga ali celo morda izbrane podobe bloga, ki prikazujejo naslove zadnjih petih zapisov na blogu. Zraven se zgenerira še koda, ki jo nato uporabnik lepi na poljubne strani (npr. na kakšno drugo stran, ki jo upravlja, kot podpis na forumih itd.). Možna je tudi izmenjava bannerjev, npr. jaz objavim banner za markedzanijev blog, on pa za mojega.
Primer bannerja:
Podobno zadevo uporablja portal Zaposlitev.net, ki na redno updatanem flash bannerju objavlja novo vnešena delovna mesta.
Sistem bi gotovo pripomogel k večji obiskanosti posameznih blogov, k večjemu interesu za odpiranje novih blogov ter nenazadnje k oglaševanju samega Večera.
Edit: hotel sem zalepiti .gif banner, ampak sem razočarano ugotovil, da je možno lepiti je jpg pa še tega mi je prav grdo raztegnilo…

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.