Neumne definicije

Danes sem razpizdjen iz dveh razlogov. Prvi je ta, da se mi je sanjalo, da mi ga vleče Rebeka Dremelj (ne vem sicer kako se je ona prikradla v mojo podzavest) in preden sem ji ga uturil še kam drugam, me je zbudila neka mačka, ki se je prav ogabno drla pod oknom.
Drugi razlog pa je ta, da bom prav lep sončen dan preživel za knjigo in se na pamet drkal neumne in brezvezne definicije. V čem je poanta, da je v akademskem svetu treba vsako malenkost definirati čez pol strani? Primer: Organizacija je sestav medsebojnih razmerij med ljudmi, ki zagotavlja obstoj in posebne značilnosti s tem omogočeni združbi ljudi ter smotrno uresničevanje v strukturi usklajenih ciljev delovanja združbe. Organizacija je povezava medsebojnih razmerij med ljudmi, ki s tem postanejo členi tako nastalega podjetja, niso pa del organizacije podjetja. Organizacija ni več samo proces, temveč je tudi objekt organiziranja. Proces ni samo mehaničen ampak tudi vsebinsko organizacijski. Subjekt je hkrati objekt organizacije in je v sami definiciji. Organizacija je izločena iz neorganizacijskega omota. Organizacija ne deluje za izpolnitev cilja združbe, ampak zagotavlja smotrnost.
WTF?!
Razumem smotrnost definicij pri zapletenih pojmih, ne pa pri čisto vsakdanjih besedah, ki se jih da razložiti po kmečki logiki. Mlajši profesorji so že dojeli, da je piflanje teh umotvorov eno navadno zapravljanje časa, ampak teorijo organizacije predava približno 176 let star profesor, ki misli, da je treniranje fotografskega spomina najnujnejša aktivnost za uspešno vodenje podjetja.
Na guglu sem se malo poigral in našel definicijo besede definicija. Svašta.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.