Na aditivih

Včeraj sem šel unovčit prva dva bona za po 20 litrov OMV Sprint Diesla na črpalko v Šentvidu. Tolčem se po glavi, da plačila pri blagajni nisem snemal, po drugi strani pa bi se kaj kmalu znalo zgoditi, da bi črpalko zapustil v spremstvu varnostnikov.

Stopil sem namreč do študentke, ki je očitno bila še na uvajanju in ji namesto denarja izročil dva plastificirana bona. Punca je prestrašeno stopila korak nazaj in poklicala nadrejenega. Ta se je že na daleč drl: “Ne, ne, to je napaka! Tile veljajo le v Srbiji.”

Razložil sem mu, da testiram gorivo v okviru akcije njihovega marketinškega oddelka, nato pa je po telefonu poklical šefico in po petih minutah pogovora še vedno nezaupljivo gledal čez pult. Na koncu mi ga je le uspelo prepričati, da naj pogleda na hrbtno stran bona, kjer je žig njihovega podjetja in jasno napisana navodila za prodajalca. Dobavnico za 40 litrov Sprint Diesla sem nato dobil še preden bi tovornjakar, ki je 15 minut čakal za mano v vrsti, izza jakne potegnil bejzbol palico in me z njo usekal čez hrbet.

Usedel sem se v svojega golfa, ga prižgal in avto je eksplodiral. Ogenj se je razširil na podzemne rezervoarje in Šentvid je razsvetlila ogromna ognjena goba.

Primazal sem si klofuto nazaj v realnost in dal gas. Povprečna poraba konkurenčnega dizla trenutno kaže 6,8 litra na sto kilometrov, realne rezultate pa bo moj test dal po daljši relacijski vožnji, ki jo planiram za konec tedna. Vsekakor objavim rezultate.

dsc00326.JPG

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev na “Na aditivih”

 1. zloba zloba pravi:

  Opa, pozdravljen;)

  Zdej pa se te bo celo dalo brat;-D Fajn.

 2. Ljubo pravi:

  Grozn skin si si zbral, zakaj hudiča ne greš na wordpres???

 3. megafotr pravi:

  tehnično gledano je to wp :)
  skin še pa zbiram – tale mi je preozek.
  itak je velik za postorit pa tud rss uvoz je zjebu vse linke in oblikovanje

 4. admin admin pravi:

  lahko kako pomagamo? :D (blogi (afna) siol.net)

 5. megafotr megafotr pravi:

  Dvomim, da lahko. Večerov rss izvoz je zjeban še skor bolj kot njihovi blogi. Bom že preživel, je pa zelo zelo lepa gesta, da se takoj ponudite za pomoč.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.