Clarus ne da popusta!

Pičke.

Ravnokar sem prekolesaril pol Ljubljane, ker sem šel iskat moja nova očala v optiko Clarus v BTC. Kot se za kreativnega direktorja s srebrnim spodobi, sem vzel malo bolj provokativen model – konkretno gre za plastične Bikkembergs v črno-beli barvi (v bistvu je le ena ročka bela). Ker je model zelo širok, se lepo usede na moj hidrocefalus.

Že pri naročilu me je stisnilo v želodcu, ko je prodajalka seštela ceno okvirja in stanjšanih, plastičnih, cilindričnih, ter z UV in nano premazom prekritih stekel in prijavila številko – 304 ojre. Hudiča, za prejšnja očala sem štiri leta nazaj dal preračunano usranih 80 eur. Jebena inflacija…

Ampak OK, za vid in lepoto je treba potrpet. Dal sem jim 100 eur predplačila in počakal, da so mi poslali sms, da so očala nared. Definitivno lepa gesta. Nasploh je customer service v Clarusu za čisto desetko in je lahko za zgled ostalim podjetjem, ki imajo opravka s strankami. Prodajalke (mimogrede – skoraj vse imajo idealen ITM in kikle nad koleni) so po mojem svinjsko stimulirane, poleg prijaznega svetovanja dobiš ob nakupu – pazi to – nebrendirano krpico in sprej za čiščenje stekel, malo pa manjka, da ti ob plačilu dekle za pultom ne zažvrgoli: “Gospod, vam ga še malo potegnem?”.

Sicer z veseljem plačam malenkost (MALENKOST!) več za dobro postrežbo, AMPAK PIZDE ŠKRTUHARSKE BI PA LAHKO DALE POPUST NA DELNO PREDPLAČILO IN KASNEJE ŠE TAKOJŠNJE PLAČILO Z GOTOVINO! Vsako podjetje, ki nudi poleg plačila z gotovino še plačilo s kreditno kartico, mora dati vsaj 3% popusta na gotovino, saj ob plačilu s kreditno kartico isti odstotek odštejejo ponudniku kartice. Znesek res ni visok (slabih 10 eur), gre se bolj za princip. Seveda sem zaradi poklicne deformacije (stiskanje dobaviteljev je moj mali fetiš) ob plačilu povprašal po gotovinskem popustu, ko pa mi je sicer zelo prijazno dekletce odgovorilo, da tega ni, sem iz čiste zlobe pospravil že izvlečen bankovec za 200 eur in ven potegnil Mastercard.

Evo vam! Pičke.

fe7993049f043c9a39603c2ef91d9e8f

 • Share/Bookmark
 

9 komentarjev na “Clarus ne da popusta!”

 1. karolina pravi:

  jaz v trgovinah iz principa (zaradi teh 3%, ki jih kot popust ob gotovinskem plačilu nisem doživela še nikoli) plačujem s kartico …

 2. Matej R. pravi:

  Serbus na siolu….odslej te berem torej tu, komentiram pa itak bol mal….

  Aaaaaaaaaaaaaj

 3. maša pravi:

  moja mt je tam plačala 600 eurov (multi-fokalne-šipe-neki) s tem, da ji je optik zajebu dioptrijo in ko se je pritoževala, da ma svinske glavobole, ker je dioptrija previsoka so ga prodajalke tam ščitle in govorile da se bo navadla..hvala bogu so jih brez problema zamenjal v clarusu na dunajski (kjer je mela pregled) in priznal zmoto. za gotovinski popust se je pa pod nosom obrisala..mojga dnarja (cena mojih špeglov konkurira tvojim) tam ne bodo vidl

 4. crazyLIKEme pravi:

  No, v clarusa hodim samo zato ker ima moj doktor tam odprto zasebno ordinacijo, ampak zaenkrat še nisem imela kakšnih težav. hvala soncu…

  Drgač pa ker verjamem da se boš klele ustalil te bom dodala v svoje povezave.

  LP CLM

 5. vr3 pravi:

  megafotr rulz!
  ej btw – kaki pa je tvoj ITM?

 6. minnie minnie pravi:

  Jst isto počnem- povsod s kartico, kjer ni popusta na gotovino. In prav vedno vprašam, če ga imajo in jim potem povem, da če dajo rajši banki 3-5%, kot meni, naj jih ima pa banka.

 7. 5RA pravi:

  Dobil sem popraskana očala. Iz službe so sporočili da sem enemu sindikalistu vpisal tri črtice v plan dela. Zato se mi je tisti pri Clarusu, srbski optiki, maščeval , me kaznoval v sindikalistovem imenu. Do tja je segla njegova-njihova roka, ali pa so dosegli konsenz glede mene. Niso mi upoštevali reklamacije, izjavili so, da je šefinja na dopustu in potem ko nisem dobil nobenega obvestila sem odšel z popraskanim steklom.

 8. mac pravi:

  Ne kupuj v clarusu.So še mnogo boljše in cenejše optike v Sloveniji. Clarus ti je samo navidezni pristiž.

 9. pika pravi:

  Tudi jaz sem pred tremi leti kupila očala v tej optiki. Takrat je bil še nek super popust, če si pri njih kupil korekcijska očala si potem dobil 20% popust pri nakupu sončnih očal. Jaka fora!!! Za svoje uboge očala bi morala odšteti celih 290€. Ravno tako sem morala plačati 100€ predplačila. Ko pa je prišel dan ko so bila očala nared, in bi morala doplačati še ostali znesek, pa sem brhko mladenko za blagajno vprašala še po gotovinskem popustu. Seveda je odgovorila, da tega pri njih ni in kot ekonomistka sem zahteval njenega nadrejenega. Privlekel se je en kravatkar, ki se mu je videlo da je “veliki šef” in vprašal v čem je problem. Rekla sem da sem opravičena do gotovinskega popusta na tak velik znesek in da ne grem od tam dokler ga ne dobim. Na to je odgovoril, da tako in tako dobim 20% popust pri nakupu sončnih očal. Ampak js jih nisem rabila in mu to tudi zabrusla nazaj. Tako sem dosegla da mi niso dali le 3% popust ampak kar 20% popust. Tako da vstrajajte pri svojem in slej ko prej boste dosegli svoje!

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.