Za deci nižja poraba

Porabil sem še zadnji bon za OMV-jevo novo dizelsko gorivo Sprint Diesel. Bo verjetno že nekaj na tistih aditivih, saj je potovalni računalnik v mojem golfu pokazal za en deci nižjo porabo. Vzorec vožnje je bil običajen – večina mestne vožnje med ljubljanskimi semaforji in v povprečju dve relacijski na teden.

Aditivi1 naj bi poskrbeli tudi za čistejši izpuh in mirnejše delovanje. Slednjega sicer nisem zaznal2, sem pa opazil ogromno razliko v skrbi za globalno segrevanje – ves čas mojega testa stotih litrov tašparovnega ekodizla je namreč deževalo, povprečna temperatura pa ni bila višja od 15 stopinj. Očitno sem krepko prispeval k boju proti previsokim temperaturam. Očitna sprememba temperature se vidi tudi na spodnji sliki – ob istem času je bila ta pred uporabo Sprint Diesla 22 stopinj, po končanem testiranju pa le borih 16.

Gorivo torej res nekaj malega pripomore k nižji porabi in če upoštevamo dejstvo, da je čakanje v kilometrski koloni dan pred mikro podražitvijo goriva slovenski nacionalni šport, je to definitivno velika konkurenčna prednost, kljub temu, da pri polnem tanku ne prihraniš niti za en pir. Ampak veliko Slovencev očitno ne zna računati, ko pride do goriva.omv.jpg

  1. sicer sem mnenja, da se dosti manj grozno sliši beseda dodatki []
  2. verjetno bi moral spremembe meriti s kakšnimi merilnimi napravami in ne tako, da na havbo prislonim uho []
  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.