Zakaj si MS zasluži pozornost Al Kaide?

Ravno danes sem znova želel obnoviti open value licence za računalnike v moji firmi. Enoletna licenca za Visto Business in Office Small Business nas stane dobre štiri tisočake in za tak denar pričakujem malo več profesionalnosti. V bistvu vsaj nekaj profesionalnosti bi bil že lep napredek.

Z eno besedo – kreteni.

V čem je problem? MS v skladu s svojo kvazi hi-tech filozofijo pogodbe podpisuje elektronsko, preko sistema MS Live ID. Seveda bi bilo preveč lahko, če bi se lahko logiral z obstoječim ID-jem, ki ga uporabljam za MSN Messenger. Želijo, da se registriram s tistim mailom, iz katerega sem poslal naročilo. Okej ni panike, registracija ne bi smela vzeti več kot par minutk. Eeee, wrong!

Težava 1: Geslo
Pri postopku registracije sem v polje vpisal svoje standardno geslo, sistem pa mi je javil, da je geslo slabo. Spregledam dejstvo, da je to popolna oslarija, saj ima geslo 8 znakov, poleg tega pa je varovanje podatkov čisto moj problem in dolžnost MS-ja je le, da me opozori na šlamparijo in me mirno spusti naprej. Požrem slino in spremenim geslo ter uporabim črke in znake. Pove, da je geslo srednje kakovosti in zahteva dobro kakovost. Vtipkam neko random zaporedje črk in številk. Kakovost je še vedno srednja. Popizdim. Kliknem na “Kako ustvariti dobro geslo?“, kjer seveda ne piše nič o tem. Glas se mi trese in utrip naraste na 400. Končno mi rata s kombinacijo malih črk, velikih črk in številk.

Težava 2: Potrjevanje
Grem na zrak, da se pomirim. Pridem nazaj in kliknem na potrditveni link v mejlu. Ker se karseda izogibam ogabnim MS-jevim izdelkom, se stran seveda odpre v Firefoxu. Začuda vse dela okej, potrdim splošne pogoje in dobim tole (klikni na thumb za povečavo):

slika18.jpg

Odnese mi pokrov in pokličem na MS Združenje nesposobnih kretenov Center za pomoč uporabnikom, kjer – kot vedno do sedaj – nimajo pojma, kako bi težavo rešili1

Obupam in link poskusim odpreti še v njihovem lastnem zmazku, ki mu pravijo brskalnik. Dobim tole:

slika19.jpg

Stvar je torej počepnila že v štartu in to v njihovem lastnem nagravžno šlampastem izdelku. V spodnjem delu strani vidim link Pomoč in v dobri veri, da se bo tam nahajala kakšna telefonska številka, kliknem nanjo. Dobim tole:

slika20.jpg

Da se bomo prav razumeli: neki firmi močno preplačaš za uporabo njihovih idiotskih izdelkov, ko pa le-ti ne delajo pa taista kretenska firma od tebe pričakuje, da boš za support klical neko številko v tuji državi.

Da povzamem
Microsoft je najbolj kretenska firma na obličju Zemlje in iz srca jim želim, da jim ameriški urad za preprečevanje omejevanja konkurence ter Evropska komisija skupaj nabijeta milijarde evrov kazni, želim, da jim kakšen jebeni orkan zruši njihovo prekleto gnezdo v njihovem prekletem Redmondu, želim, da Billu Gatesu ukradejo celotno jebeno kolekcijo jebenih ferrarijev in da mu sosed začne porivati njegovo grdo ženo. Kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, kreteni, prekleti kreteni.

Uf, tole je pasalo.

 1. “Veste gospod, tega mi tu ne rešujemo” []
 • Share/Bookmark
 

8 komentarjev na “Zakaj si MS zasluži pozornost Al Kaide?”

 1. Tanci pravi:

  Svašta. Sočustvujem. Sam res, zakaj kaka Katrina ne podre Microsofta, hehe.

  Sam če se prav spomnim, si se lani enako (OK, malo manj :P ) razburjal, ko si obnavljal neko MS licenco, al kaj je že blo (bi mogla v arhiv tvojih blogov it pogledat).

  “in da mu sosed začne porivati njegovo grdo ženo.”

  LOL LOL LOL

 2. Ljubo pravi:

  ej tole na koncu je bil kopy paste ? :D

 3. Dinozaver pravi:

  Gospodar sveta se ob takih izpadih samo sladko nasmiha. Ker njegov izdelek pa le še kar naprej uporabljaš, a ne?

 4. megafotr megafotr pravi:

  Gospodar sveta se reži ko pečen maček, mater mu vidim. Zdej mi bodo poslali hard copy, ne morem verjet.

  Če bi blo po mojem, bi v firmi uporabljali open office, ampak rajš plačam ta keš kot pa vsak dan poslušam jamranje horde babnic, ki je navajena na M$-jeve bruharije.

 5. Dinozaver pravi:

  Aja, spet ista pesem. Nekdo ne more preboleti, da ima excel lepši kurzor od OO…

 6. j.o. pravi:

  Večkrat sem že slišal za te pizdarje, prvič pa videl printscreene :) , da ti dvigne pritisk ja. Prešaltat bo treba…

 7. j.o. pravi:

  Aja še to, iz izkušenj. Center za pomoč ne rešuje problemov, lahko ti pošljejo strokovnjaka. Računajo pa ga minimalno 4 ure po 140€+ddv, kar te ponavadi za nekaj klikov stane 672€. Danes verjetno še več. Ja center za pomoč pomaga Microsoftu, ne uporabnikom :)

 8. Apple Slovenija d.o.o. pravi:

  KRETEN SI TI, nek fotr al kaj si že, debil zarukan žabarski kmetavzarski.

  Kaj pizdiš prot Microsoftu, inštaliraj si Linux in OO. Kolk nam gredo na kurac prepotentni kvazigeeki pubertetniki, ki pizdijo vsenaokoli po MS-ju in hkrati uporabljajo na ducate MS izdelkov.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.