Fotr sprašuje Fotra

Končno mi je uspelo prisiliti Uroševo šefico promocije, da je dovolila intervju. Čudno, pa tako ugleden medij sem…

Za tiste, ki živite pod kamnom – Uroš Umek je najuspešnejši slovenski glasbenik, starosta med DJ-ji in eden pionirjev slovenske elektronske glasbe. Dvometraš z jeklenimi jajci, saj nima veliko kolegov iz foha, ki bi upali narediti salto mortale in spremeniti svoj zvok do te mere, da so se na forumih veverce začele zgražati in delati cel halo ter se spraševati o njegovem zdravju. Izkazalo se je, da je bil domnevni korak nazaj le zalet za velik skok naprej in lani se je na najuglednejši svetovni lestvici DJ Mag Top 100 uvrstil med trideset najboljših DJ-jev. Letos bo šlo še višje.

foto-003sized.jpg

(foto: Luka Kaše)

Megafotr: Mene blogosfera pozna kot Megafotra in me skrajšano nazivajo Fotr, tako kot tebe.  Po mojem si mi ukradel nick. . .  Kako se boš zagovarjal?

Umek: Hehehe fotrov je več. Vsak, ki ima neko pozicijo na svoji njivci. Ti fotr orješ na blogih jaz pa v klubih.

Megafotr: Trenutno je v teku glasovanje za DJ Mag Top 100, ki velja za neke vrste didžejevske olimpijske igre.  Glede na to, da držim roko nad tvojo globalno web oglasno kampanjo, me zanima kakšne barve ferrarija F430 dobim, če prideš med top5?

Umek: You name it!! Pa ne zato ker bom tako visoko, ampak ker dejansko dvomim da lahko kogarkoli tako visoko pripelje samo spletno oglaševanje.

Megafotr: Kako zelo se ga bomo ulili, če ostaneš na istem mestu kot lani in kako zelo bolj se ga bomo, če prideš višje? (vem, da ne piješ alkohola, ampak ostali se ga vseeno lahko)

Umek: Častim ne glede na rezultat. Delo je vedno opravljeno odlično in to šteje!

Megafotr: Pravijo, da si blazno slaven in drugi največji slovenski izvoznik takoj po Gorenju.  Ti vse tiste celonočne orgije s fanicami že kaj presedajo?

Umek: Ravnokar se mi zvija moja zvesta fenica desno od mene (je že pozna ura in v tako poznih urah odgovarjam sam na Megafotrova vprašanja). Hot as hell! Že nekaj časa vedno ista oseba. Ostale smo zbasali v hladilnik gorenje in jih vrnili.

Megafotr: Veliko časa preživiš na avionu.  Si se že včlanil v »Mile High Club«? Solo divizija tu ne šteje, v avionskem sekretu je torej morala bit vsaj še ena punca.

Umek: Če sem iskren mi akcija na sekretu ne diši. Baje majcena bitja frčijo po zraku in se primejo vsakega tiča. To mi je razložila Adriina stevardesa. Ne bo šlo.

Megafotr: Zanimivo se mi zdi, da nimaš vozniškega izpita.  Glede na to, da si težak verjetno več kot Mirko Tuš in Boško Šrot skupaj, bi človek pričakoval, da se boš okrog »po slovensko« vozil vsak dan v drugem avtu.  Se ti ga ne da opraviti, nimaš časa, motiva?

Umek: Moj čas je vedno preračunan skozi ure v studiu in dejansko se mi zdi nesmiselno. Raje sem v studiu. Vem da se čudno sliši. Če bi imel izpit, verjetno ne bi vozil twingota in ko si preračunaš stroške dragega avtomobila, se taxi dejansko izplača. Če sem iskren, se mi ne da. Tako pa še svojo rit bolj pogosto premaknem, kar pa tudi ni slabo.

Megafotr: Če se vrnemo k prej omenjeni »teži«.  Te je kaj strah, da te bo vlada zaradi vseh teh zilijonov, zasluženih na špilih, obtožila, da si tajkun in te v zateznih lisicah ter v marici kazala na osrednjih poročilih, podobno kot Zidarja?

Umek: V življenju ne bom zaslužil niti za provizijo pošvedranega šentviškega predora. Odgovor je ne!

Megafotr: Ko smo že pri politiki… Greš na volitve? Boš mogoče celo kandidiral na kakšni listi? Zadnje čase je namreč popularno, da zvezdniki kandidirajo na raznih listah in mogoče ne bi bilo slabo v parlament na govorniški oder namontirat platenšpilerjev in mešalke. Mogoče bi potem poslanci malo manj spali…

Umek: Politika dejansko ni moja stvar. V vseh teh letih mi je bilo vseeno kdo je na oblasti. Niti ne bi komentiral stvari, ker pojmam nimam kdo kaj zagovarja. Informativnih oddaj ne gledam ker se mi dejansko zdi, da množično perejo možgane, radia ne poslušam, ker se mi sliši posiljen.

Megafotr: Kje na svetu so najboljše bejbe, katere najhitreje dajo in katerih ne bi ni štapom dirao?

Umek: Najlepše ženske so v Kolumbiji, nikakor pa dosti ne zaostajajo ženske vzhodnoevropskih držav. Hitrost je odvisna predvsem od moške iznajdljivosti, ne pa od narodnosti. Polovica Brazilk je po eni strani zelo lepih, druga polovica pa ima mnogo preveč  moških hormonov. Mene to dejansko moti. Kaj meniš, fotr?

Megafotr: Tudi mene. Lasje pri ženski sodijo le na glavo1
V kratkem boš izdal nov album z nekaj hudimi komadi.  Absurdno se mi zdi, da nisi za vokale poprosil Damjana Murka.  Na tvojem mestu bi nemudoma odpustil celoten management (razen dela, ki skrbi za oglaševanje po netu).

Umek: Razočaran. Poglej si moje izjave ob razglasitvi lanskoletnih rezultatov glasovanja za Top100 DJ-ev. Murko je dobil svojih 5 minut. Na žalost niso objavili mojega linka na njegovo neverjetno interpretacijo naše himne.

 1. tolerira se še kakšna ozka pristajalna steza []
 • Share/Bookmark
 

6 komentarjev na “Fotr sprašuje Fotra”

 1. Luka pravi:

  Hudo :>

 2. Amerie pravi:

  najbolši intervju ever… zmaga wprašanje o tajkunih!
  hahahahaha :P

  *A*

 3. urša pravi:

  jaaa, res hud intervju!:) najbolša vprašanja, pa še bolši odgovori…

 4. minnie minnie pravi:

  Ko bi bli vsaj še intervjuji v časopisih taki! :D

 5. Matej R. pravi:

  No, pa sm mal prepozn. Sm hotu napisat, da je intervju zelo dober.

  Zmotle sta me pa dve stvari.
  1. Najuspešnejši SLO glasbenik?

  2. Pa lektorja si nabav. Js ti ne bom velik računu. 5 EUR na objavo, da ti jo čez filter spustim….

  Ajde, ati, še enkrat, dober intervju!

 6. primož. pravi:

  “aj daj nekaj bole razburlijvoga…”

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.