Sladka dilema

Bliža se konec leta in spet bo čas, da mi Božiček prinese nov avto.

Prečesal sem internet, pregledal teste, slike, cene in izluščil tri kandidate, sedaj pa me zanima še širše mnenje. Upam sicer, da se boste komentatorji vzdržali slaboumnih komentarjev glede znamke VW.

Volkswagen Passat CC

Najverjetnejša izbira. Odličen avto, za dol past lep, s super voznimi lastnostmi. Prejšnji vikend sem ga imel na testu in sem se čisto zaljubil. Seveda si bom letos omislil samodejni DSG menjalnik in ksenonke, ki se usmerjajo v ovinke. Dizel v golfu me je tako razvadil z navorom, da bo passata najverjetneje spet poganjal dvolitrski model s 140 KM.

+ za crknit nor dizajn
+ odlične vozne lastnosti
+ fantastičen menjalnik
+ oprema

- slaba preglednost nazaj (verjetno bom dodatno vgradil PDC, ker ga rezerviran model nima)


BMW 123d coupe

Že od malega sem fan bavarcev. Dotični model mi je padel v oko zaradi motorja, ki je vsaj eno generacijo pred konkurenco. Dizel zmore 400 njutnmetrov navora in 204 konje, za vse to pa na 100 kilometrov zahteva 6 litrov plinskega olja. Kako Nemcem to uspe? Je pa kljub vsemu to še vedno le zelo utesnjena enka, ki povrh vsega stane preko 36.000 eur.

+ motor
+ motor
+ motor
+ BMW-jevska kakovost

- utesnjenost
- cena


Volkswagen Scirocco

Rajca me spet zaradi dizajna. Sicer sem vedno trdil, da mi je dizajn pri avtu na zadnjem mestu, ampak scirocco res zgleda fukiš. Notranjost je že posodobljena in zelo podobna cc-jevi, zunanjost pa privlači z agresivnimi potezami, majhnimi stranskimi okni in nizko streho. Verjetno prvi kandidat v vrsti, če mi finančno ne bo zneslo s cc-jem. Seveda s ksenonkami in DSG menjalnikom.

+ dizajn
+ fantastičen menjalnik
+ cena

- utesnjenost

Odločitev moram sprejeti jutri do 17. ure in vem, da če bom izbral passata, se mi bo kolcalo po bmw-ju ter obratno.

In ne, ne tiskam denarja, imam le zelo dobro lizing hišo, zato si lahko privoščim japijevsko1 kočijo za isti denar kot če bi na kredit vzel cliota.

 1. mislim, da je današnji politično korekten izraz za to “mladi podjetnik” []
 • Share/Bookmark
 

11 komentarjev na “Sladka dilema”

 1. Majč pravi:

  Hm..mislim da tukaj ni za razmišljat..
  Glede na to da si megafotr, moraš nekaj dati na ugled pri nežnejšemu spolu kajne? No in pri VW Scirocco bodo pogledale za tabo in si rekle.. mah teh golfov je pa res en kup – ker roko na srce malokatera ve, da Scirocca sploh obstaja – tudi jaz ne bi, če ne bi moj dragi redno kupoval autobuilt, ki ga potem skozi cel mesec tudi sama nekako predelam.. :)
  Pri BMWju te verjetno mami samo en kup konjev – vštric s tem pa dokaj nizka poraba, ampak roko na srce – za pogledat ni nič posebnega (izgled je že splošno znano pri celotni seriji 1 bolj v p…)
  Če bo s katerim avtom nastop – bo to Passat CC, verjem! Tako da CC dobi moj glas!

  Skromno mnenje skromnega dekleta :)

 2. Komentator pravi:

  Passat – Scirocco – BMW, v tem zaporedju. Passat se mi zdi edina izbira predvsem zato, ker slednja bolj pripašeta mladi podjetnici. :)

 3. Dinozaver pravi:

  Ne morem verjeti, da ni nobenega SUV-ja na spisku. Kakšen fotr pa si?!

 4. wanker pravi:

  glede na to, da naj bi bila ekonomska logika, da si clovek privosci avto, ki je maksimalno ekvalenten vsoti letne neto plače, predvidevam, da imaš mesečno 2000-3000 evrov plače? Recimo 2500 neto?

  fajn služba, ni kaj.

 5. megafotr megafotr pravi:

  sem naročil passata.

  plazilec: če bi že hotel patrio, potem bi vzel X6, ki pa mi je zaenkrat še nedosegljiv

  wanker: to ali pa zelo ugoden lizing.

 6. Luka pravi:

  Ma vzami novga berlingota uno je res hud avto…

 7. wanker pravi:

  ja sam ce za lizing placujes vec kot kot je 3 letna vsota letne plače / 36 in da je potem seveda avto tvoj (torej da ni najem), potem je spet narobe. Lahko pa da imas resno čarovniški lizing.

 8. Majč pravi:

  jeeeee! good choice!

  wanker, kaj te tako muči njegova plača?? get over it!

  lp

 9. Ka pravi:

  Nobenih azijcev?!

 10. polde pravi:

  zakaj ga muči njegova plača? zato ker en plešast kurac iz študenta ne more tok zaslužit saj ni odkril tople vode pač pa prodaja drek prek neta. eto, zato!

 11. megafotr pravi:

  polde, bi malo natančneje? drek? študent? ne eno, ne drugo ne bo veljalo.
  a sem mogoče komu stopil na žulj?

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.