Vista smrdi

In z njo vred celotna nagravžna korporacija.

Kot sem že večkrat izbruhal na temle blogu, v firmi uporabljamo (legalno) M$ programsko opremo, med katero spada tudi jebena Vista. Ne glede na to, da za jebeno Visto plačujemo absolutno preveč absurdne zneske, je le-ta tako šlampasto narejena, da se venomer nekaj kvari. And guess what – na slovenskem helpdesku te jebene tvrdke NIKOLI ne znajo pomagati, ker NIKOLI ne pridemo dlje od “gospod, ali ste namestili vse zadnje popravke?”. Očitno je sposobnost izgovorjave tega stavka edini pogoj, da dobiš službo tam. Verjetno pomaga, če znaš tudi sam na sekret, ampak to očitno ni pogoj.

V čem je tokrat problem? Kot po tekočem traku so nam začeli crkovati print spoolerji. Na treh računalnikih se je težava čudežno sama popravila, na enemu pa trdovratno ostaja. Print spooler se ustavi ob vsakem kontaktu s printerji pa naj bo to printanje ali le pregled nameščenih printerjev. Lahko ga sicer znova zaženem (services -> print spooler -> start), vendar se ob ponovnem kontaktu s printerji znova ustavi.

Ker imamo printerje na print serverju, sem jih hotel pobrisati iz print taba v server properties, ampak glej ga zlomka – če želiš dostop do taba, mora print spooler delovati. TO JEBENO SKRPUCALO OD VISTE PA GA SEVEDA ŽE PREJ USTAVI! To je tako kot da bi breznogemu človeku ukazal, naj si zaveže vezalke.

Ne vem več kaj naj naredim s temi kreteni nesposobnimi. Njihovi slabi izgovori za programe brez prestanka crkujejo, pomoči ne nudijo (ker niti ne vedo kaj narediti), operacijskega sistema pa raje ne grem menjati, saj bo v pisarni cela štala, ker še tega komaj obvladajo.

Za dušo in živce bi sicer pomagalo, če bi se oglasil na support centru in vse prisotne zmasakriral z motorno žago (pri vsakemu bi začel kakopak pri nogah), vendar bom raje počakal, če se med komentarji znajde kakšen uporabnejši nasvet za rešitev težave.

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev na “Vista smrdi”

 1. Žiga pravi:

  Lalala, mac, lalala :)

 2. Karmen pravi:

  Nasilje ne razreši problema produktivno. In GTMC tudi ne pomaga:-) v konkretni situaciji tukaj in zdaj. Razumem tvojo jezo, pri nas vse zdowngradeamo na XPje.

 3. sakir sakir pravi:

  windousi so kt hlebec kruha. na začetku plačaš ceuga, za domou pa dobiš samo pou kile. k ti te pou kile zmanka, usak jutr pred zajrtkom hodš nazaj u trgovino in ti trgouka odreže eno rezino preostale polovice hlebca. :lol:

  predlog: linux, mac, tipkalni stroji in pimonošni golobi. druge alternative razn prostovolne lukne u kolen z xpji pa ni. ;)

 4. Dinozaver pravi:

  Jaz sem še bolj za downgrade z XP na 2000.

 5. strojnik strojnik pravi:

  NT-4.0 so bili zakon… :roll_

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.