Fakof Siol

Veseli me, da lahko to napišem na njihovi lastni blog platformi.

“Ampak Megafotr, zakaj spet pizdakaš?”

Zato, ker imam poln kurac nesposobnežev v velikih slovenskih firmah. Zgodba je takale:

Doma imam Siolovo optiko 20/20 (yeah baby), ki sicer dela odlično, zapletlo pa se je včeraj, ko so mi odklopili internet. Klical sem na support in izvedel, da so mi net izklopili zaradi neplačevanja računov. Kje je keč? Naročnik sem jaz osebno na mojem domačem naslovu, plačnik pa je moje podjetje, saj internet poleg downloadanja porna, uporabljam tudi za delo od doma. Na pogodbo sem lepo napisal razliko med naročnikom in plačnikom ter monterju še posebej razložil zadevo.

Računi v enem letu pač niso prihajali. Ker sem poštena stranka, sem jih že zdavnaj klical na support ter jih vprašal, zakaj mi ne pošiljajo računov. Zdrdral sem jim svoje podatke ter vse možne podatke od firme, jim razložil, da pri meni naročnik in plačnik nista ena in ista oseba in smatral, da bodo zadevo uredili. No, ker so četica nesposobnih papkov, tega pač niso storili, temveč so mi raje zaprli pipico.

Ko sem danes celo dopoldne klicaril po celi njihovi jebeni bajti in mi ni uspelo govoriti le s predsednikom uprave ter čistilko, sem končno prišel do nekoga z vsaj dvema možganskima celicama, ki sta sicer uspeli razumeti, da bom z veseljem poravnal račune tudi za nazaj (jebiga, net pač rabim nujno in se ne mislim zapenjati), nikakor pa ne mislim plačevati kakšnih zamudnih obresti ali stroškov opomina zaradi njihove mentalne zaostalosti. Izvedel sem, da so kot naslovnika napisali mojo firmo, račun pa pošiljali na domač naslov. Poštar seveda ni vedel, v kateri nabiralnik naj pildek vtakne.

Seveda so mi parameciji iz reklamacijske službe po mailu poslali račune, vključno s stroški opomina. Sledil je situaciji primeren reply, odgovor pa še čakam. Sama sreča, da sosed sicer ve kaj je wi-fi, sanja pa se mu ne kaj je WEP/WPA.

Ker imam filing, da na Siolu kdo kdaj pa kdaj vrže uč na kakšen blog, sploh če v naslovu piše to kar pri mojem pač piše, bi cenjenemu hišnemu cenzorju svetoval, da stopi do reklamacij/billinga/izklopov v tej vaši hiši ter odgovornim v mojem imenu pritisne eno okrog piskra in upa, da ne bo preveč globoko zadonelo.

IN PRIKLOPITE MI NAZAJ MOJ JEBENI INTERNET!

 • Share/Bookmark
 

16 komentarjev na “Fakof Siol”

 1. Tanci pravi:

  In eno leto je trajalo, da so to ugotovili? Ni čudno, da so naše firme v kurcu.

 2. me2everyone.com, Fakof Siol, Radio NULA, Inglourious Basterds, Pahor - Ziherl | had razmišlja in zapiše | had blog pravi:

  [...] Fakof Siol – Megafotr [...]

 3. Renton pravi:

  Stari, Siol je beden iz več razlogov. Najprej je usran njihov vmesnik za bloganje. Sorry, ampak moraš priznati, da ni ravno najboljši. Drugič, kolikorkrat njim vrže linijo ven, je verjetno nobenemu drugemu ponudniku. Tretjič, nova verzija Siol TVja je porazna. Vse dela počasneje, pol stvari manjka, najboljše funkcije s prvega vmesnika so odstranili. Vse na račun 2.0 videza. Da o operaterjih na njihovi 080 številki niti ne govorimo.

 4. DjJuvan pravi:

  Osvobodi se! Uporabljaj T2.

  To bi bila lahko nova reklama :P

  fuck it, Siol suxa že leta in leta…. bolj da o mojih izkušnjah z njimi izpred nekaj let ne govorim… ker dobiš poleg glavobola še vročino. Vso srečo pri srkanju wifi interneta od radodarnega soseda. :)

 5. Jan pravi:

  še eden, ki je podlegel informacijski dobi in ko za par dni ni interneta več ne zna preživeti. Pardon izrazu ampak poznam situacijo in glede teh vklopov/izklopov je marsikdaj problem, ker marsikdo ni tako pošten kot praviš da si sam (in ti verjamem) ampak želijo s tem da zahtevajo ne vem koga in se derejo na operaterje na 080 iztržiti nekaj kar ne plačujejo, zato pa posledično dalje traja tudi pri tistih, ki so pošteni, kerj je malo morje takšnih ki niso in se za to izdajajo.

  kot drugo bi pa odgovoril Rentonu glede izpadov omrežja. Izpad omrežja vseh DSL ponudnikov poteka preko Telekoma in če izpade siol tudi ostali DSL ponudniki nimajo signala. Torej izadu se v tem primeru izognejo le naročniki ostalih optičnih ponudnikov ali pa kabeljskih operaterjev. Kar se pa tiče vmesnika siol tv pa se strinjam.

 6. kontra pravi:

  megafotr, ti si zafrustiran kvazi homo sapiens, ki ne zna normalno komunicirat z ljudmi, kaj šele na blogu. pa nisem siolovc, imam internet drugje, a vseeno.. daj naredi kaj pametnega za osvežitev tvojih možganskih celic.

 7. Waldo pravi:

  Hehe, ko sem bral tole, se je na desni rolala reklama za Siol. ROTFLMAO!

 8. Darinka Pavlič Kamien pravi:

  Pozdravljeni,
  imate prav, tudi bloge uspemo prebrati. Prosim, če nam na pr@sporočite vaš naslov, da bomo preverili razlog za vaše zadrege.

  Darinka Pavlič Kamien, vodja službe za odnose z javnostmi, Telekom Slovenije

 9. Darja Darja pravi:

  Odlično. Končno nekdo, ki brez dlake jebe vse po spisku tistim, ki jim gre… Jaz sem se že naučila zdrdrati vsakič, ko siolu kaj crkne in preden me oni začnejo: Vse je resetirano, vsi modemi… Ni napaka pri meni… !
  V nasprotnem me namreč začnejo masirati, kot eno babico, ki misli, da je internet nekajj proti kurjim očesom…

 10. sara g pravi:

  T2 optika is the best, you should try it sometimes :D

 11. megafotr megafotr pravi:

  spet se dogaja tisto, kar se ponavadi dogaja v večini velikih firm – piar odnaša rit slabi organizaciji.
  razmišljam, da ob naslednjem problemu sploh ne bi več klical na support, ampak spet začel pizdakat po blogu (btw. tale vmesnik nikakor ni v kurcu, ampak je izmed vseh še najboljši).

 12. sesse pravi:

  no ja.. nevem kaj pričakuješ če leto dni ne plačuješ računov :) tvoj pizditis mi je popolnoma mimo.. jaz mam s siolom same dobre izkušnje, teži mi edino da ni optike tukaj ker bi sicer fural t2, kjer pa dobim moralca zarad jebene cerkve in pornografije…
  nevem kako naj support ve da nima opravka z debilom? mi je nekdo enkrat nekje dal en link pa je bejba po 1 uri supporta ugotovila, da modem ni priklopljen v računalnik.. mislim.. zdej pa vedi s kom maš opravka, z novo super blogerko al bejbo ki rabi net samo da vidi kako je paris hilton oblečena in kaj je novega na 24 kur v rubriki damjan murko.. ;)
  pa če to ni seo comment za najdi.si ki no-follow še ne pozna :D

 13. megafotr megafotr pravi:

  popolnoma mimo? zakaj se čudim?
  ZATO, KER SEM JIM ŽE ZDAVNAJ LEPO IN POČASI RAZLOŽIL, DA NE DOBIVAM RAČUNOV IN DA MI JIH NAJ ZAČNEJO POŠILJATI.

  kako pa naj po tvojem plačujem račune, če jih ne dobim v kaslc? malo bolj natančno beri.

  sej drgač mam z njimi dobre izkušnje. tehnični support po začetnem “katere lučke gorijo na modemu” uspe rešiti večino problemov, cene so super in optika trga gate.

 14. Putka pravi:

  Se popolnoma podpišem pod komentar od Jan-a. Vsaj nekdo, ki ve kako zadeve potekajo.

 15. megafotr megafotr pravi:

  že, ampak če jim nemudoma serviraš vse dokaze, jim celo priporočaš, da poslušajo pogovor s supportom (baje jih snemajo) in pišeš 3x na mail reklamacije@siol.net in ne dobiš niti odgovora, potem je precej upravičeno, da ti poči živec.

 16. aero pravi:

  ha, imam do pike enako zgodbo s strani konkurence (razlog v tem, da sem narocil posiljanje racunov se na star naslov, po selitvi obvetil n-krat, da sta sedaj prikljucek in naslov za racune enaka, a brez uspeha). razlika je bila le v moji trmi. bil brez interneta in TV (blagodejno) vec kot stiri mesece (hvala dvema geek sosedoma za wifi), ob vsakem klicu na HL poveceval rano za zelodcu, prijavil na APEK, zvezo potrosnikov in na koncu uspel na trznem inspektoratu. zal je moja trma popustila prej in sem placal tudi obresti in ostalo sranje. sedaj pa se mi ne zajebava se z tozbo za izterjavo povracila prevec placanih obresti. konkurenca je odpadla, ker ima le T-2 optiko na mojem naslovu.

  zato DjJuvan ne omenjaj T-2 in osvobajanja.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.