Kje je moj jebeni denar?

Poln kurac imam vladnih kvazi protikriznih ukrepov. Kje se to pozna? Kaj imamo mala podjetja od vseh teh stotin milijonov evrov, domnevno vloženih v oživljanje gospodarstva? Naša firma od vse te gore denarja ni videla niti centa, so pa verjetno veliko tavijoličnih videla socialistična podjetja, ki bi že zdavnaj morala biti pod rušo.

Da je stvar še bizarnejša, vlada niti slučajno ne misli odstopiti od stalne prakse akontiranja davka od dobička. Praksa je sicer zelo logična v normalnih razmerah, saj podjetja takrat pričakujejo dobiček, ki je vsaj približno sorazmeren s prejšnjim davčnim letom. Letos pa seveda temu ni tako, jebeno akontacijo pa še vedno plačujemo, kot da bomo v letu 2009 pobasali isto količino denarja kot lani. No ja, ne bomo je.

Na to temo sem pri Domnovem projektu zastavil vprašanje ministru Križaniču in če boste pridno glasovali, bo primoran nanj tudi odgovoriti. Naslednji korak pa je, da grem tja nekoga na gobec.

 • Share/Bookmark
 

6 komentarjev na “Kje je moj jebeni denar?”

 1. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  pravilno.

 2. BlazS pravi:

  Kaj si pa pričakoval???

 3. jaKa pravi:

  prjatu, sam si si kriv: če bi bil banka in bi pravi čas poskrbel za primerno količino troubled assets, bi se danes valjal v denarju in še kakšno nagrado bi si lahko izplačal. :P

 4. StaneP pravi:

  Še dobro da smo mala podjetja. Menagerjem “velikih” itak narod grozi. Nekaterim sicer popolnoma upravičeno!
  Denar od države? Se boš moral prej prodati hudiču…

 5. oolong pravi:

  Tule na koncu strani je razlaga glede znižanja akontacij

  http://www.durs.gov.si/si/splosno/cns/novica/article/1658/5545/8d35396ef4/

  Nekaj papirologije in manj davčnih obveznosti ;) Bolje kot nič.

 6. NoMercy pravi:

  ena od rešitev je tudi “končna” rešitev za prejemnike pokojnin, tistih na sončni upravi in v bolniški … bi bilo pa zato manj kroženja denarja

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.