Ljubim teorije zarot

Sploh tiste najbolj debilne. S hitrejšim kroženjem informacij zaradi interneta so se prav lepo razpasle in takole na uč bi lahko rekel, da jim večina ljudi verjame.

Meni so zanimive, ampak jim ne verjamem nič bolj kot Jamesu Bondu. Saj tudi zvenijo enako kot njegov scenarij.

Zadnja bizarnost je nastala v bolani glavi neke avstrijske novinarke. Saj, kdo drug kot pa Avstrijci, bi rekel kolega Primož. Zmešana babnica je ogorčena nad dejstvom, da je v cepivu živ virus (v katerem pa ni?) ter je prepričana, da v cepivo vgrajujejo nanočipe, ki bodo “onim” omogočale nadzor nad človeštvom. Sicer ne vem, kako bodo v očem neviden čip vgradili GPS modul in SIM kartico…

Pri “onih” teoretiki zarot ponavadi obmolknejo. Najraje jih povprašam, kdo so ti “oni” ter kako so videti, kaj delajo, ali gredo zjutraj na sekret, ali si obrišejo rit kot “mi” in ali jih kdaj napenja. Nekateri omenjajo slavno skrivno društvo Bilderberg, ki je tako “skrivno”, da o njih in njihovih članih Google izpljune preko 1,7 milijona zadetkov (mene najde 53-tisočkrat, torej sem hudičevo tajen). Glej ga zlomka, ravnokar mi je Zemanta ponudila link na članek o društvu na Wikipedii! Tisti, ki so gledali (in mu slepo verjeli) Zeitgeist, so na podlagi nekaj povezav, navedenih v filmih, prepričani, da svetovni red kuje David Rockefeller. Možak je verjetno gledal Austina Powersa in se mu je prikupil Dr. Evil, sedaj pa hoče celo življenje preživeti za televizorjem in gledati nas – majhne rdeče pikice, ki se premikajo po Google Maps. Sicer teoretiki ne vedo natančno, kaj si bo David lahko pomagal, če bo vedel, kdaj gremo v službo, kdaj smo na WC-ju in kdaj se tihotapimo k ljubici skozi okno, ampak sliši se pa kul.

Kje teorije zarote počepnejo? Pri praksi. Ljudje ne znamo držati gobca in še tako pretkan načrt bi nekje ušel v javnost. Eni avstrijski shizofreničarki ne verjame vsak, medtem ko bi tisočim operativcem, ki bi jih na primer nekdo potreboval, da bi izvedel in uspešno prikril napad 11. septembra, mogoče kdo verjel na besedo. Seveda je za tako operacijo tako ali tako nemogoče dobiti celo vojsko visoko usposobljenih operativcev, ki bi bili brez besed pripravljeni pobiti na tisoče sodržavljanov, zato ker si je to zaželel nek bogat starec in s konjakom v roki svoj načrt razkril ostalim senilnežem v nekem nizozemskem hotelu.

Pejte rajš na Šmarno goro laufat pa dejte mir!

Reblog this post [with Zemanta]
  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Ljubim teorije zarot”

  1. (jm) pravi:

    He he he. Odlično napisano.

  2. Sajt pravi:

    Super spisano, sm se od srca nasmejal!

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.