Ena o odnosu do kupcev

Živim na Rudniku, zato kupujem v bližnjem nakupovalnem središču, kjer imam za fasngo na voljo Leclerc in Mercator. Na začetku sem sicer pogosto zahajal k Francozom, saj imajo na izbiro lepo paleto francoskih tradicionalnih jedi s cassouletom na čelu, bili pa so tudi prvi, ki so začeli prodajati Haagen Dasz.

Ko se je čez parkirišče odprl Mercator pa sem začel kupovati tam. Razlogi?

 • arogantne francoske pizde ne dajejo tamalih vrečk in verjetno za dve pašteti in kilo kruha kupoval tavelike vrečke
 • Mercator ima avtomatske blagajne
 • Mercator ima lepe trgovine
 • Mercator ima prijazne zaposlene
 • Leclerc zgleda kot skladišče
 • Leclerc ima naci varnostnike, ki ti ne pustijo v trgovino nesti nahrbtnika
 • V Mercatorju v vozičke ni treba tlačiti kovancev

Dejstvo, da je Mercator slovenski, me ne gane. Če bo zraven trgovino zgradil trgovec iz Azerbajdžana in mi bo ponudil vse zgoraj naštete prednosti ter mi na blagajni še zložil špecerijo v vrečko, bom podpiral azerbajdžansko gospodarstvo.

Res mi ni jasno, kako lahko trgovci v Sloveniji zapravijo na milijone evrov letno za trapasto oglaševanje, v trgovinah pa kupce z njihovim denarjem izsiljujejo, da sami zlagajo vozičke, jim ne dajejo vrečk in jim niti na pamet ne pade, da bi na blagajni kdo kupcu zložil stvari v vrečko1

Ša-la-bajzerji!

 1. Muller je svetla izjema, ker ima ob blagajni prijazne punce, ki počno ravno to []
 • Share/Bookmark
 

6 komentarjev na “Ena o odnosu do kupcev”

 1. jokeman pravi:

  Pa v DM-u tudi prodajalka vse prijazno sproti zlaga v vrečko. :)

 2. Matija Šega Matija Šega pravi:

  Tu gre za primerjavo dveh povsem različnih zadev, čeprav gre v obeh primerih za trgovino. Težko je primerjat jabolka in hruške, čeprav je oboje sadje.

  V primeru farncoza gre za diskontno prodajalno. Videz trgovine tu ni pomemben. Kot praviš, gre za nekakšno skladišče. Tukaj ni trgovk, ki bi pomagale kupcem. V tem primeru gre zgolj za čim nižjo ceno in večje količine izdelkov.

  V primeru najboljšega soseda gre pa za klasično maloprodajno trgovino. Stranke se trudijo pridobiti in obdržati ravno z videzom trgovine, lepimi, lepo obloženimi policami, prijaznim osebjem itd.

  Omenjeni DM in Muller pa sta spet popolnoma drugi zadevi. V njunem primeru gre bolj za kakovost izdelkov kot ceno.

  Vsaka trgovina ima svoje prednosti. Od nas pa je odvisno katere prednosti so za nas najpomembnejše in se tako odločimo.

 3. šuši pravi:

  a glede Ljubljane se boš pritoževal? Živi ti “na vasi” in vprašaj trgovko, če imajo pesto/sojino omako, kaj šele alge ali sveže ribe. Zamujenih pogledov na pretek, počasni ko polži, nekateri pa še pozdraviti ne znajo.

 4. butec pravi:

  Suši ! Ljubljana je navadna smrdlljiva vukojebina,kljub temu,da se dobijo alge v vašem vodovodu in ribe iz Ljublanice !Da o prebivalcih ne izgubljam besed !
  Pa miren in vesel sveti večer !

 5. Hallenbeck pravi:

  Naci varnostniki hehehe…
  Zaposlen sem v eni izmed trgovin, katere lastnik je SportsDirect.com in včasih si prav želim, da bi imeli naci varnostnike.
  Drugače pa tudi pri nas punce na blagajni vse artikle lepo zložijo v vrečke.

 6. Poslovni utrip pravi:

  Hey, v mislih sem imel zelo podobno objavo, kot ti :) Sem pred kratkim zapravil precej denarja v Bauhausu in mi je še danes žal vsakega evra, ki sem ga tam pustil. Njihov odnos – lepo plačaj, potem pa si sam zavij, pojdi po voziček in si odpelji do avta (za salotejp sem moral prositi prodajalko, ki mi je takoj zabičala, da ga moram vrniti točno njej in ne putiti na mizi za zavijanje…)… poden…

  Drugače pa tudi jaz kupujem v mercatorju, ker je nivo dosti boljši kot drugje…

  Še posebej cenim to, da ni treba tlačaiti kovancev v vozičke, tudi to, da je slovenski je zelo fajn!

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.